Sköna fredag!

Sådär ja, äntligen fredag och helg, skööönt.
Sitter just nu framför datorn hemma i fors med ett glas rött och tänkte ge er en liten update.
Gick bra på jobbet idag med, slutade strax före fyra, var tvungen att städa undan efter lite tårtkalas som vi hade för att fira ett stort uppdrag som "vi" vunnit. Så här fina tårtor var det 
 
 
På fredagsmornarna har jag ju hand om frukost på kontoret också, knäppte ett kort så ja kan visa, tyckte det såg väldigt tomt ut på bordet idag dock, så vet inte om jag glömde nåt, ingen som sa att något fattades iaf :)
 
Så är de med det. Nu ska jag va lite social med päronen, det vankas pot.gratäng och fläskytterfille till middag :)
 
Trevlig helg på er!
 
 
 

Snart är det helg

Ska bli så skönt med helg, har varit fullt upp hela veckan på jobbet, men dagarna går snabbt då. Morgondagen lär flyga fram också, spec förmiddagen på fredagar går riktigt snabbt eftersom jag har hand om frukost så de håller ja på med de första 2h. Och i morrrn är det lite specialfika på eftermiddagen också, så då blir det lite extra pyssel där som kommer ta tid.Men det är bra det, för i morrrn åker ja hem till fors efter jobbet å hälsar på mammsen och pappsen, ska bli kul, känns som att jag inte träffat de på jättelänge nu.

Nu sitter jag och väntar på att programmet En clown till kaffet ska börja, tror det ar Måns Möllers dag ikväll, helt ok program, lite stjärnorna på slottet fast m komiker.

Shopping

Ooo, hittat en ny favoritaffär här i stan. Närmare bestämt Citygross, himla kul å gå runt där. Va på ikea en sväng för det var ett tag sen sist, men de var ganska tråkigt för det hade inte hänt nåt, så då va ja glad att ja klev in på Cg ist :)
Skulle ha morötter till Toker och inget annat, för det är ganska skralt på kontoto för tillfället, men, kom hem med detta ändå :)
 
Så strunt i Maxi mamma, när du kommer rnästa gång ska vi på Citygross :)
 
Nu ska jag lägga mig å läsa lite skvaller, förlängde faktiskt prenumerationen på Hänt Extra, gansla trevligt att få nåt annat än räkningar i brevlådan ibland :)
 

Visst vettu

Ojoj, vet knappt vilken dag det är, har varit helt dagvild hela veckan. Jobbar å jobbar å jobbar, full fart hela tiden och dagarna går så fruktansvärt snabbt, känns som att jag inte hinner med nånting. Men men, har ett antal timmar att jobba in efter julledigheten så det är bra att det behövs just nu, så jag ligger på + - 0 igen och kan börja ta betalt om de behöver mig extra sen :) Tur att jag tycker om mitt jobb iaf, så det inte känns hemskt att jobba över.
Idag fick jag iaf sluta när jag skulle (nästan iaf), kändes rätt skönt det med, fast lite jobbigt eftersom jag inte har någon ursäkt att inte diska längre, ser ut som ett bombnedslag i lägenheten :/ Tycker jag har varit duktig med att hålla ordning sen ja flytta hit, men det verkar verkligen ha gått över :)

Tänkte jag skulle skryta lite om mig själv nu faktiskt, varit rökfri i 24dgr idag, och det har gått riktigt bra, inte ens rökt när jag druckit nå vin, vilket är tillåtet, men bra om jag låter bli. Har gått riktigt bra faktiskt, kan komma nå sug ibland, men inte så att jag måste ge efter för de, iofs snusar jag istället, men det känns bättre, ska sluta med det nån gång också, men nåt måste ja ha än så länge, speciellt på jobbet.

Nä, nu ska jag ta å ta tag i disken, skulle hellre ha haft det så här

 

 

Over and Out!


typiskt

Jahaja, missade guldbaggegalan igår, har aldrig hänt förut, men så är ja mkt virrigare än förut också, men så är ja ju äldre också :)
Jaja, skriver lite mer någon annan dag, nu ska ja kika på tv å vila huvet, har lite huvudvärk faktiskt :/

En ny start

Hallå alla där ute!
Det har hänt en hel del grejjer sen sist, så ja tänkte: varför inte börja blogga igen när jag faktiskt har något att skriva om :)
 
Sist jag skrev var 28/12 2013, alltså 458dagar sen, men vem räknar egentligen? :)
 
Har hänt en hel del sen dess kan jag ju säga, valde att sluta blogga för det fanns absolut inget att skriva om, och jag hade det allmänt rätt tufft faktiskt.
Då hade jag bott hemma i ett halvår, och var fortfarande arbetslös. Eller jag jobbade ju extra på dagis, men det var inget jag trivdes med, förutom nätterna var helt ok ändå, fast det var ju fortfarande i Avesta.
Efter ytterligare 8 månader, i augusti 2014, då hade jag alltså bott hemma hos föräldrarna i 14!!! månader. Det hade jag ju absolut inte räknat med. Jag är fruktansvärt tacksam att jag fick bo hos de överhuvudtaget, att jag kunde säga upp mig från jobbet och få börja om på nytt, men det är inte helt naturligt eller lätt att en  27-28åring bor hemma, speciellt inte då jag flyttade hemifrån som 16åring första gången :)
Jaja, hur som helst, Augusti 2014, då får jag äntligen erbjudande om en bostad i Gävle, den 227/8, på mammas födelsedag, åkte och kollade på den, tackade ja och höll tummarna stenhårt. Fick svar redan samma dag när jag var påväg hem och skulle fira mamma så den 1a september flyttade jag in i min 2a på Södertull. Ni kan tänka er att jag böla ordentligt av lycka :)
 
Så bor alltså jag. En 2a på 62kvm, och jag stormtrivs!, Toker trivs utmärkt han med, men han slipper ju gå i trapporna också när han förflyttar sig från lägenheten :)
 
Jobb har jag också fått, den 4e november 2014 började jag jobba som receptionist på ett kontor, jag är anställd av Sodexo igen, det kunde jag väl aldrig tro ens i min vildaste fantasi att det skulle hända, men men, det var ju ett bra jobb. Företaget jag jobbar på däreot heter Sweco, och jag trivs utmärkt även där, även om jag vissa dagar funderar vad de tänkte när de anställde mig, men oftast så går det bara bra och jag älskar mitt jobb! Tyvärr är det bara 75% änsålänge, men det är väldigt sköna arbetstider och jag klarar mig, även fast jag såklart hoppas på en heltid så småningom. 
 
Innan jag fick det här jobbet, samma dag som jag fick nycklarna till lägenheten faktiskt, så var jag på intervju för att bli busschaufför också, och jag fick jobbet, de ville ha MIG, jag skulle få utbildning för att ta busskort och allt och det kändes jättespännande, men där förstörde arbetsförmedlingen (se: världens mest onödiga instans), så då blev det lite ledsamt igen. Nästa jobb jag fick var som telefonintervjuare, men där satte a-kassan käppar i hjulet, jag tjänade och jobbade för lite för att kunna stämpla upp, och i telefonbranschen var de inga pengar att tjäna, åtminstonde inte för mig, så den här gången vart jag mest bara glad och lättad faktiskt att jag inte kunde ta jobbet :) 
Nu är jag fri från både arbetsförmedlingen och a-kassan, för jag fick inte stämla upp nu heller när jag jobbar deltid, men det är så underbart att slippa dem, så jag hoppas att jag blir fast anställd efter provanställningen som går ut i maj.
 
Inte kunde jag väl tro att det skulle vända tillslut, att det faktiskt skulle ordna sig. Så bra som jag mår nu har jag inte gjort på många många år, och det är spännade att se vad som händer i framtiden. Dessutom har jag ju Lina, Adam, Markus, Linda och Axel i Gävle också, och en del nya bekantskaper, så jag kan bara säga så här: det går bra nu :)
 
Något som däremot är sorgligt är att lilla Mysack, mitt marsvin och Tokers bästa kompis dog. 
6 år och 8a månader fick jag ha honom hos mig, en riktig gammgubbe var han, även fast han vart piggare och modigare för varje dag som gick, speciellt efter att Toker kom till oss så blev han ett helt annat marsvin :)
Han somnade in på kvällen i min famn och hela familjen var samlad hemma i Fors, vi satt på altanen och spelade spel och djuren fick vara med. Han hade inte många sjukdagar den lilla krabaten, närmare bestämt bara 3 stycken om jag inte minns fel, men den sista orkade han inte återhämta sig ifrån.
Vila I Frid Mysack! <3
 
Fantastisk saker som hänt däremot,under 2013, efter att jag flyttade hem, var att det kom 2 supersöta krabater till världen, Kicki och Henriks lilla Knut och Verran och Anders lilla Isabelle kikade ut. Tråkigt att det är så långt mellan oss nu, men ni är välkommna til Gävle när ni vill :)
 
Det vart ett lång inlägg, men som sagt, 458dgr, tycker ja tog de rätt kortfattat ändå :)
 
En sista sak, å den är ganska otrolig, jag promenerar till jobbet, tar ungefär 20min, och utan speciellt mycket gnäll, det är värre på hemvägen, eller hur Adam ;). Och som att det inte vore nog har jag köpt mig mitt livs första gymkort, Linda som lurade in mig på Må Bättre, men det är faktiskt roligt, så tack för det Linda :)
 
Over and out för den här gånegn, hoppas ni orkat läsa och att ni orkar börja följa mig igen, så ska jag försöka skriva lite inlägg då och då.
KRAM! 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0